Compromís per Novetlè lamenta que el pressupost siga irreal i allunyat de la realitat del poble.

Al llarg d’aquesta legislatura hem constatat que el govern local del PSOE viu allunyat de la realitat del nostre poble. És un govern absent que, a més a més, no vol escoltar el que aportem de forma constructiva des de l’oposició. El pressupost de 2017 és una mostra més d’una concepció de la política més pròpia del segle XIX que del segle XXI. Un poble com Novetlè necessita de l’esforç de tots i no es pot deixar de banda a una oposició des de la que no parem de fer propostes constructives que millorarien la qualitat de vida de tots.

El pressupost de 2017 arriba tard, a finals de gener, i sense rebre aportacions de ningú fora de l’equip de govern. No és raonable entregar a l’oposició un document complex com és un pressupost el divendres 20 de gener quan s’ha de debatre i aprovar la nit del 24. Un pressupost no és un tràmit burocràtic més, és l’estructura sobre la que es muntarà tota l’actuació de la corporació municipal, de la que l’oposició també forma part, durant un any.

Lamentablement, Novetlè tindrà en 2017 un pressupost roí, calcat del d’anys anteriors sense tenir en compte les circumstàncies que han canviat i les necessitats noves que han sorgit. L’alcalde Vila s’excusa en la necessitat de pagar deute, oblidant que eixe deute l’ha generat en bona part la gestió del seu partit. I són aspectes com la poca atenció als pressupostos els que augmenten els deutes sense control. És més, sense necessitar que la corporació municipal aporte més diners es podrien fer actuacions locals que milloraren molt la qualitat de vida del poble. Un bon exemple és la partida pressupostària dedicada al policia municipal. A hores d’ara el funcionari propietari de la plaça està a altre lloc en comissió de servei, però el pressupost continua fent una reserva per al seu salari. Per què no es contracta algú de forma temporal que cobrisca la seua feina? Pot continuar el nostre poble sense algú que pare el vandalisme, vigile el trànsit, regule la venta ambulant? I que passa amb la bossa de treball municipal per a la neteja d’edificis públics? També té diners consignats però no es contracta a ningú. Tenim diners per a contractar als treballadors que millorarien el nostre poble, però no ho fem.

Altra qüestió que ens preocupa de l’actual pressupost és la manca d’iniciativa que mostra. No és una proposta d’un govern actiu que busca en altres llocs el finançament que li cal al poble. Únicament es contempla l’arribada de les subvencions com el Pla Provincial d’Obres i Serveis que la Diputació atorga automàticament a cada poble. Hi ha diners a la Generalitat, al govern central i Europa que subvencionarien moltes actuacions al nostre poble. La pròpia Diputació té altres subvencions com el Pacte d’Alcaldies al que no ens hem adherit fins ahir mateix i que podrien aportar equipaments nous. Deixarem passar també els Plans AVALEM EXPERIÈNCIA que es dirigiran als desocupats de més edat? I les subvencions per al foment del turisme?

El 2017 pot ser un any perdut i això ens entristeix. No creguem en la confrontació entre govern i oposició, som partidaris de la cooperació i l’esforç comú de tota la gent d’un poble menut i amb pocs recursos com és el nostre. Si volem progressar cal que el Sr. Vila s’oblide de partidismes i comence a escoltar i treballar de manera coordinada els tres grups municipals per millorar el nostre poble. Segurament bona part dels seus votants estaran d’acord amb aquesta afirmació.

Una rectificació a la publicació del periòdic Levante-EMT del dia 27 de gener, sobre la figura del Alguacil. Nosaltres no reclamem alguacil com han publicat, reclamem POLICIA LOCAL, que es el que esta en comissió de servici.