El grup polític de Compromís per Novetlè en el Plenari celebrat el passat dimarts dia 20, va presentar la proposta de requalificació de terrenys del PAI anul•lat i en la que es va aprovar per unanimitat, en el exercici del 2016 els propietaris pagaran els rebuts de l’IBI com a rústica. En quant als rebuts d’IBI d’urbana, aconseguim que s’aprove baixar el tipus de coeficient d’un 0.90 al 0.82, per compensar així la pujada dels valors cadastrals aprovada per el Partit Popular, i en la que l’equip de govern del PSOE no es va oposar; no obstant, nosaltres anem a demanar que l’ajuntament demane a cadastre una revisió que s’ajuste a la realitat, ja que hi han valors descompensats entre immobles i s’han detectat gravis comparatius en les diferents ponències cadastrals.

Els regidors del grup municipal de Compromís Vicent Úbeda i Anna Mateu, no entenen com l’equip de govern del PSOE rebutja la proposta presentada per a que el públic puga participar en el plenari en el punt de precs i preguntes. En paraules dels regidors de Compromís, “ l’equip de govern format sols pels regidors del PSOE de Novetlè, en el plenari, ens sembla que tenen prohibit parlar, entenem que per això l’alcalde es nega rotundament a deixar que el poble participe”.

Per altra banda, Compromís li demana a l’ajuntament que l’empresa pública PEMSA siga tancada de manera immediata; no podem tolerar que una empresa que sols genera pèrdues, encara estigué oberta.

Compromís denuncia també les declaracions fetes per l’alcalde en el plenari sobre el informe del Secretari Joan Bodi abans de dimitir en desembre de 2014, en el qual deia que l’alcalde actual i en el que Rafael Vila era Tinent Alcalde, feia un mal us dels diners públics; es cobraven talons amb una sols firma de manera il•legal, tot açò, reconegut per l’actual alcalde públicament en el plenari i per lo qual Compromís demanarà responsabilitats.